#Kevätsiivous opiskelijakodissa

Samaan aikaan kun kuulimme, että kotimme oli valittu mukaan #Kevätsiivoukseen, selvisi myös, että joutuisimme muuttamaan  maaliskuun lopussa. Siivousurakka osuu siis oikein hyvään saumaan.

Helsingin korkeilla vuokrilla me kaksi opiskelijaa (ja neljä kilpikonnaa) asumme aika ahtaasti. Roinaa ja vaatteita on vähän joka puolella.  Olen itse kerännyt ja saanut kilpikonnakoristeita niin kauan kuin vanhin kilpikonnani minulla on ollut –ainakin 12 vuotta. Siskoni Meeri  shoppailee urakalla, eivätkä vaatteet enää mahdu vaatekaappiin.

Sovimme #Kevätsiivoukseen liittyvän ammattijärjestäjän vierailun maanantai-illalle. Muutama tunti ennen sovittua aikaa hermostutti paljon. Odotimme kävijän olevan jonkinlainen kliininen siivouspoliisi. Mutta ovesta tulikin ihan oikea, lämminhenkinen ihminen. Elokuun Tilan Reija kartoitti syitä vaatteiden ja esineiden hamstraamiselle ja antoi hyviä vinkkejä, miten vähentää shoppailua.

Keräilyharrastus taitaa kulkea meillä suvussa, sillä isä kerää LP-levyjä, äidillä on jonkun verran koriste-esineitä ja mummolla on koristeita vähän enemmänkin. Olemme  varmaankin lapsena saaneet vähän liikaa leluja eikä tavaroiden paikalleen laittaminenkaan tule ihan itsestään. Nyt siis tapoja parantamaan!

 

 

 

Aloitimme työn Meerin huoneesta, jossa kirpputorikassiin päätyi muun muassa koruja, pussukoita ja kirjoja. Vaatekaapin tyhjennysvauhti hämmästytti jopa ammattijärjestäjäa, niin nopeasti Meeri teki päätöksiä kirpputorille menevistä vaatteista.

 

 

Seuraavaksi kävimme eteisen kaapin kimppuun. Sieltä kirppiskassiin kertyi kenkiä ja huiveja. Tässä se parituntinen menikin, ja ammattijärjestäjä lähti kotimatkalle. Meeri toimi valvojana kun minä karsin koriste-esineitä. Se oli vähän vaikeaa, sillä osa koriste-esineistä on matkamuistoja tai saatu lahjaksi tai minulla oli niihin jokin muu tunneside. Mutta pakko niistä on luopua ja kasvaa aikuiseksi.

 

Osku-kilpikonna osallistui siivoukseen

Saimme muuttokuormaa kevennettyä huomattavasti ja päämääränä on pitää uusi asunto siistinä eikä koristeista ja vaatteista kirjavana. Ammattijärjestäjän käynnistä oli suuri hyöty meille kummallekin!

Teksti ja kuvat: Mirta-Milla Teppana ja Meeri Teppana. He osallistuvat Huilin, ammattijärjestäjien ja Lilly´s Eco Cleanin järjestämään #Kevätsiivoukseen.

Kommentoi