Näin aloitat #Kevätsiivouksen

Kevät on lempivuodenaikani: saan hurjasti energiaa aurinkoisista päivistä, mikä ei ole lainkaan pahitteeksi  projektissani! Olen nimittäin innolla mukana #kevätsiivous-kampanjassa. Kotiini ja erilliselle käsityöläisten työhuoneelle on ehtinyt kertyä huomaamatta sekä pölypalleroita että ylimääräistä tavaraa. Avukseni sain ammattijärjestäjä Reija Wihisen Elokuun tilasta  ja ympäristöystävälliset ja myrkyttömät Lilly’s Eco Clean -tuotteet.

Aurinko paistoi myös sinä päivänä kun Reija saapui luoksemme arviointikäynnille. Juttelimme aluksi tavoitteistani järjestämisen suhteen: yksinkertaisen sisustustyylin ylläpito ja askartelumateriaalieni järjestäminen kaaoksesta siistimpään olomuotoon. Seuraavaksi kiersimme asunnon huone kerrallaan selvittäen, mitä siellä säilytetään ja miksi. Sain Reijalta hyviä vinkkejä jo kierroksemme aikana, mutta etenkin jälkeenpäin saadun kirjallisen yhteenvedon myötä oli helppo tarttua tuumasta toimeen!

Ensimmäisenä purin jemmoistani muutosta säästyneet kirpputoritavarat ja järjestin ne Tavastian kirpputoria varten. Kirppikselle kertyi vanhoista tavaroista kolme isoa kassillista, joista tarvitsi kantaa takaisin vain vajaa kaksi. Aion harventaa kassien sisältöä reippaasti ennen Teurastamolla olevaa Siivouspäivän #kevätsiivous-kirppistä, sillä kaappien kätköistä siirtyy vielä huimasti lisää tavaraa kirppiskasseihin.

kuvat: Anniina Kaivola

Myös pois annettaville tavaroille olen jo varannut oman kassinsa. Tavarat löytänevät uuden omistajan joko omasta kaveripiiristäni tai Facebookin lukuisista ryhmistä.

Tärkein Reijalta saatu neuvo oli järjestää tavarat käyttöpaikkansa mukaan oikeisiin huoneisiin. Kun kaikki saman aihepiirin tavarat sijaitsevat samassa paikassa, on niitä myös helpompi järjestää ja karsia. Ensin kannattaa aloittaa paikasta, jossa on vähiten sinne kuulumatonta tavaraa. Meillä se oli olohuone.

Niinpä korjattavat vaatteet siirtyivät olohuoneesta omaan laatikkoonsa pyykkihuollon yhteyteen samoin kuin matonkudeprojekti sekä keskeneräiset käsityöt työhuoneen ”käsityösektorille”. Näin sain olohuoneen sohvapöytänä toimivaan säilytyskuutioon tilaa lukemattomille (ei-luetuille) lehdille, joita oli isot pinot sekä keittiössä että olohuoneessa. Nyt olohuoneemme on ilmeeltään siistimpi.

Järjestelyt jatkuvat kun siirryn seuraavaksi makuuhuoneen kimppuun!

Kirjoittaja on 32-vuotias helsinkiläistynyt graafinen suunnittelija, kierrätysintoilija ja himotuunaaja, joka asuu kerrostalokolmiossa avomiehen ja askartelutarvikkeiden kanssa.

Kommentoi